dimarts, 16 de febrer del 2016

Assat50, fa tres anys







L’Associació de Persones Aturades de més de 45 Anys (Assat50), ahir va fer tres anys. Va sorgir de la necessitat d'actuar arran dels canvis introduïts a l'actual reforma laboral del 2012, que entre d'altres van suposar eliminar les bonificacions a les empreses per contractar persones de més de 45 anys. La situació d'atur afecta un percentatge molt alt de la societat i, de manera especial, les persones de més de 45 anys, que tenen escasses perspectives de reactivació laboral. 
Tot això, va fer, que un grup de ciutadans de l’Hospitalet, de més de 45 anys, en situació d'atur i amb una gran experiència laboral acumulada, decidíssim organitzar-nos per buscar solucions i ajudar aquest segment de població en risc d'exclusió social, i amb moltes dificultats per reincorporar-se a l'activitat professional. 

Entre els nostres projectes més immediats, hi ha la celebració del II Congrés sobre l'ocupació de les persones aturades de més de 45 anys, que serà el pròxim 20 d'abril a l'Auditori Barrades de la nostra ciutat. També estem preparant l'obra de teatre “45+ L’Odissea”, sota la direcció de Plàudite Teatre, la representarem el pròxim 26 de febrer, a les 21 h, al Teatre Joventut de l'Hospitalet, i l'estrenarem a l'Auditori Barrades, el 19 d'abril dins de la programació del Congrés. Mercès a Plàudite Teatre (Eugènia, Maribel, actrius i actors), estem fent una obra de qualitat i treballant mot bé en equip i amb professionalitat.


En aquests tres anys, hem visitat empreses i hem aconseguit més de 100 llocs de treball.   

Un bon grup de persones voluntàries ens han ofert formació: Paco Bailac i Pepa Morató, de l’Asociación Soplos de Aire, han fet tallers de coaching, moltes mercès als dos. Mercès també a Carles Gilabert pels cursos d'Excel, Ricardo i Enric de Jobision van parlar-nos de "Com fer bona entrevista laboral i un bon currículum", el doctor Antoni Bolinches va fer-nos una xerrada titulada "Com afrontar l'ombra de l'atur". Sergio Ramos i José Manuel Toledano, a l'empresa EDEN, van fer el seminari “Com buscar feina”, Miguel Lozano està fent sessions de coaching individual, Josep Anguera porta un grup de conversa en català, Michael un de conversa en anglès, i María José i Tomàs fan classes d'iniciació a l'ordinador. També volem agrair als tècnics del Centre de Normalització Lingüística l'Hospitalet el servei de correcció de textos, i la col•laboració de les persones que han vingut a fer xerrades sobre inserció laboral i amb relació a l'atur del nostre col•lectiu.  Moltes gràcies a tothom.

Ens hem reunit amb els grups polítics de l'àmbit autonòmic i de l’àmbit local, com ara l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. També amb la Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb el secretari del Departament de Treball, amb la Diputació de Barcelona, amb Promoció Econòmica de la ciutat, etc. 
Formem part d'entitats de l'Hospitalet, com ara l’Espai de Ciutadania i la Xarxa Anàdromes (recursos per la recerca de feina). Amb altres associacions de Catalunya i Espanya, hem fundat Codema45, que és una federació de persones aturades de més de 45 anys d'àmbit estatal, etc.

També hem rebut l’atenció de diferents mitjans de comunicació.

El 18 de desembre del 2014, vam fer el Primer Congrés sobre l'atur i l'ocupació de les persones aturades de més de 45 a l’Hospitalet, en el qual van participar ponents de reconeguda trajectòria i prestigi i, a manera de conclusions, es va fer un manifest. Mercès a qui ens va ajudar a organitzar-lo i als que hi van participar.

També volem recordar que el diari El Llobregat, ens ha nominat als premis El Llobregat dins de la categoria Aigües Braves, cosa que ens omple d'orgull i que agraïm molt. Ens agradaria molt obtenir aquest premi, i ens podeu ajudar a aconseguir-ho tot votant al següent enllaç: El Llobregat.

A Assat50, creiem que hem posat el nostre gra de sorra, per donar a conèixer les dificultats per trobar feina de les persones aturades de més de 45 anys, i de com els ha afectat la reforma laboral. Volem, demostrar que l'experiència és molt important a la vida en general i a la feina en particular, és un gran valor d'aquest col•lectiu, que no es pot deixar perdre.

Continuarem treballant pel reconeixement del col•lectiu, per donar-li més visibilitat, per trobar feina, perquè es posin en marxa mesures que ajudin a generar llocs de treball.

Mercès a tots i totes els que ens heu ajudat i/o ens heu donat suport, als 390 socis i sòcies que doneu força i feu gran Assat.


Maria Hilda LOPEZ PEREZ


Junta Directiva Assat50

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada